Escola Can Besora, Mollet del Vallès - Xocolatada Solidaria

Escola Can Besora, Mollet del Vallès

març 27, 2018

Cap al mes de gener va arribar un correu a l’escola on ens proposaven organitzar un xocolatada solidària. Com a 6è estàvem començant el projecte de salut relacionat amb l’aprenentatge- servei vam pensar llegir el mail a l’aula a veure que en pensaven.
A l’endemà vam reunir a tots els alumnes de 6è i els hi vam llegir, de seguida es van animar i vam fer una votació on el 100% estava d’acord a organitzar-ho, per tant, s’havien de resposanbilitzar de diferents tasques.

Primers dubtes, com ho farem si no podem escalfar la xocolata amb foc? d’on traurem la xocolata?? Són preguntes que van començar a sorgir.

 

Al cap d’uns dies, ens vam tornar a reunir tots al menjador de l’escola, allà vam fer una pluja d’idees i vam crear diferents equips de treball. Un dels enigmes ja estava solucionat, faríem pa amb xocolata i així no necessitarien a cap adult per fer-ho. La distribució de tasques va ajudar a agilitzar-ho tot, teníem un equip d’artistes que s’ocupaven del cartell i de decorar les llaunes on posaríem els diners, un equip de redactors que s’ocupaven d’escriure la carta a les famílies de l’escola, un equip de matemàtiques que van calcular quant pa i quanta xocolata necessitaríem i serien els responsables de contar els diners i finalment, un equip encarregat de fer cartes pels diferents establiments que ens poguessin donar pa i xocolata.

Tot estava en marxa. Al cap d’uns dies ja teníem el cartell i algun dels establiments ens havien dit que no.

Però, finalment, ho van aconseguir!! Ho hem aconseguit era la frase més repetida!! Unes alumnes van trucar al forn de pa de Can Prat de Mollet, i van aconseguir que ens donessin 100 barres de pa, d’altres van anar per diferents establiments i van aconseguir les 100 tauletes de xocolata gràcies a l’Esclat-Bon Preu i un parell de Bon Àrea.

El dia 15 de febrer va ser un dia molt especial. Des de bon matí vam començar a tallar pa i xocolata per posar-ho a la sala de mestres. Al mig dia vam començar a organitzar totes les taules i a continuar tallant pa amb xocolata per tenir-ho tot llest a les 16:30.

Va arribar el moment, les portes de l’escola es van obrir i molts dels alumnes de 6è estaven darrera de les taules disposat a vendre tot el pa i la xocolata. El pati es va omplir de gom a gom fent cues per poder comprar. Tothom va participar, famílies, mestres, treballadors de l’escola, monitors/es de menjador… Va ser un dia inoblidable!

 

A l’endemà només calia contar diners. el grup matemàtic va buidar les guardioles i…. 536€ que vam poder donar a l’Hospital Sant Joan de Déu per poder continuat investigant el Càncer infantil.