En què consisteix la iniciativa - Xocolatada Solidaria

En què consisteix la iniciativa

 

La Xocolatada solidària consisteix en organitzar un esmorzar o berenar, en el qual la base sigui la xocolata a la tassa, en un centre educatiu o a la seu de qualsevol empresa o entitat. Tot això, amb l’objectiu de recaptar fons per investigar el càncer infantil.

Molts centres educatius organitzen la seva xocolatada el 15 de febrer amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, ja que aquesta efemèride pretén sensibilitzar i conscienciar sobre la importància dels desafiaments als quals s’enfronten els infants i adolescents afectats. No obstant, aquesta acció solidària pot realitzar-se el dia de l’any que millor encaixi a l’entitat organitzadora.

Des de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, es facilitaran materials per decorar el dia de la celebració. I en referència a la xocolata, l’aporta cada centre educatiu, empresa o entitat organitzadora, els quals sovint demanen la col·laboració altruista d’algun proveïdor intern o extern.

El donatiu a aportar per cada tassa de xocolata el tria cada organitzador, i en moltes ocasions, prefereixen que cada família o participant aporti el que consideri de manera lliure.

Aquells centres educatius o empreses que prefereixin esmorzar o berenar amb un altre aliment que no sigui el cacau, poden organitzar-ho de la mateixa manera! El més important és sensibilitzar sobre aquesta cruel malaltia i ajudar per tal que algun dia el 100% dels infants que el pateixin puguin curar-se.

La Xocolatada solidària compta amb l’impuls de 18 entitats ambaixadores

Precisament, el gran valor que té aquest moviment solidari és que, darrere d’ell, es troben la força i la tenacitat de moltes famílies que han viscut en primera persona la crueltat del càncer infantil.

El que va començar amb la il·lusió d’una mare per recaptar fons i recordar el seu fill a l’institut on havia estudiat, va ser ràpidament secundat i impulsat per 9 associacions de famílies de pacients que ja ajudaven a finançar diferents línies de recerca a l’Hospital Sant Joan de Déu. Aquesta unió va demostrar que, junts, podien arribar encara molt més lluny. I molt més lluny del que podíem imaginar! Avui ja són 18 entitats ambaixadores i, tant de bo, que se’ls continuïn sumant moltes més.

Asociación pulseras Candela
Asociación Benéfica Anita
Or Asociación
La lluita d’Arnau
Asociación contra el Rabdomiosarcoma
MUA Solidaris
Associació Aniol, sempre amb un somriure
Asociación Todos contra la histiocitosis
AENAR: Miradas mágicas
Dona’m Ales
Associació Shurikan Blau
Associació Globus pels Valents
Nits de la Lluna Plena
Quimfants
La Fuerza de Leo
Batega pel càncer infantil
Albert Sidrach
Associació Albert Sidrach
Super Oli
Super Oli