Comissió de Festes - Monistrol de Calders - Xocolatada Solidaria

Comissió de Festes – Monistrol de Calders

abril 3, 2018

La Comissió de Festes de Monistrol de Calders sempre està preparada per celebrar festes i activitats i pensant noves coses per portar a terme. Les activitats que organitza van des de les més tradicionals que marca el calendari com Nadal, Setmana Santa, Sant Jordi, Sant Joan, La Castanyada, … com d’altres més locals (festes majors). La Comissió no només té en compte l’aspecte lúdic de les festes sinó també la vessant solidària, i Monistrol, des de sempre ha demostrat que hi és quan se’l necessita.

A través de les xarxes socials, una persona de l’equip que segueix tant a l’Hospital Sant Joan de Déu com també a Polseres Candela, es va assabentar de l’existència d’aquesta proposta. De seguida la va traslladar al grup proposant fer aquesta xocolatada dins la festa major d’hivern. A tot l’equip li va semblar una fantàstica idea des del primer moment i aleshores la Comissió es va posar a treballar per poder portar-la a terme. La decisió va ser molt fàcil: recaptar diners per una causa com la investigació del càncer infantil sempre és una feina feta a grat.

Des de l’estiu passat la Comissió de Festes està col·laborant amb Polseres Candela amb la venda tant de polseres com de clauers, realitzats pel Casal d’Avis de Monistrol de Calders, i ja s’han recaptat més de 1.500€. Aquesta activitat es porta conjuntament amb una altra entitat del poble, l’A.E. Monistrolenca, que destina una part de la venda de samarretes també a la causa i ha fomentat la venda de clauers personalitzats als equips rivals. En total, els beneficis per la investigació del càncer infantil a través de Polseres Candela a Monistrol de Calders, gràcies a les entitats implicades i a tot el poble, supera, amb escreix, els 3.000€, i es preveu que ens els propers mesos continuï creixent.

Finalment l’activitat es va portar a terme el dissabte 17 de febrer a la tarda. Una bona olla de xocolata calenta i coca era el berenar de la Festa de Carnestoltes. En aquesta ocasió la Comissió de Festes va assumir el cost de la matèria i els comensals van fer l’aportació cap a la causa. Tothom va ajudar una mica, o bé servint xocolata o bé venent polseres o bé comprant!

El poble de Monistrol és petit, quasi bé 700 habitants, però el monstre del càncer infantil ens ha visitat massa vegades, en concret 3 infants del poble han hagut de passar o bé estan passant per aquesta lluita. Les dues campiones que han guanyat la batalla estan sanes, fortes i grans, i el guerrer que encara s’hi enfronta està donant-ho tot per acabar vencent-la!

Per tot això, no és d’estranyar que el poble es bolqui amb iniciatives com aquestes. L’acollida va ser bona. Bé, bona no, molt bona. La gent va venir a berenar xocolata desfeta i coca i va col·laborar activament tant “pagant” el berenar com també fent aportacions i comprant polseres i clauers Candela.

Va ser molt maco veure com tothom, tant grans com petits, anaven amb el seu got de xocolata solidari combinat amb la disfressa de carnestoltes. Hi havia pallassos, animals, súper herois i heroïnes, policies, personatges de dibuixos animats, crispetes, princeses, emoticons, … tots i totes corrent amb la cara bruta de xocolata. La comissió de festes vam decidir disfressar-nos d’herois i heroïnes perquè així, amb cada got de xocolata que servíem, donàvem més força per lluitar contra el càncer infantil. Ens acompanyava la Marta, una petita gran valenta, disfressada d’agent secreta, que remenava la xocolata per poder-la servir ben calenta. Ella, i la resta de guerrers, són els verdaders herois d’aquesta lluita. Per ells hem de continuar fent activitats d’aquestes i trobar el finançament per poder investigar la malaltia, trobar més i millores cures i millorar la qualitat de vida dels pacients. Per ells, però també pels que tot i haver lluitat amb totes les seves forces han acabat perdent la batalla.

Aquesta xocolatada solidària ha estat la primera de moltes de les que farem al poble. La següent per Sant Jordi! I moltes més que en vindran!

Gràcies per tenir iniciatives d’aquestes i a seguir lluitant!