AMPA Escola Jesús Maria - Badalona - Xocolatada Solidaria

AMPA Escola Jesús Maria – Badalona

maig 3, 2018

El passat 07 de febrer una mare de l’escola l’Ana, va venir a l’Associació a explicar-nos la seva experiència personal amb aquesta malaltia i ens va explicar que feia molt de temps que volia fer alguna cosa per col·laborar amb l’HSJD en benefici de la recerca del Càncer infantil.

Ens va explicar que faltava menys d’una setmana per al dia internacional del Càncer infantil i que hi havia la campanya com cada any de la xocolatada solidària i de seguida, a la Junta Directiva ens vam convèncer que era una oportunitat que no podíem deixar passar. Tant si hi havia disponibilitat d’espais a l’escola, com si no, havíem de trobar la manera d’organitzar aquest event.

Al llarg dels darrers anys, a la nostra escola s’han produït casos d’alumnes valents que han hagut de batallar amb aquesta malaltia i no podem ser aliens al fet que es tracta d’una malaltia que necessita conscienciació pel que fa als mes petits e indefens.

 

Vam demanar espais a l’escola i vam buscar altres opcions, per si les activitats a l’escola no podien oferir una data. Vam publicar a la web de l’Associació i al Facebook la nostra intenció de fer l’activitat, malgrat encara no teníem data fixada.

Això va ser el mes encoratjador, en el moment que ho vam publicar, la AA.VV de Lloreda, mitjançant la Sra. Antonia es van oferir a preparar la xocolatada, l’Associació de Dansa Komplex es va oferir a fer una exhibició amb els seus alumnes per amenitzar la tarda. “Mechones Solidarios” va fer una donació de 17 pintes per vendre i recaptar mes fons, a través d’un membre de la Junta. L’Ana va mobilitzar els seus contactes a l’HSJD amb material per a la venda i les candeles.

 

L’escola es va abocar amb aquest projecte i va cedir el pati per el divendres 3 de març. Tot d’una ja estàvem liats amb els càlculs de litres de llet, kg de cacau, amb una llista de voluntaris per al muntatge, la impressió de tiquets per a la xocolatada i tiquets solidaris (per a les persones que volguessin col·laborar i no poguessin assistir el dia de la xocolatada. Mares van fer llaços de color daurat per a la venda i recaptar mes fons.

Vam decidir obrir l’escola al barri, la AAVV i l’Associació de dansa Komplex van col·laborar a la venda de tiquets, per tranquil·litat de tots els participants i assistents vam contractar un servei de control d’accessos.

Ha sigut impagable la bona acceptació que ha tingut la iniciativa. Ana va arribar a la xifra de 698€ en venda de Candelas i 790€ en productes de l’HSJD i entre els tiquets, llaços, pintes, i donatius rebuts, com a Xocolatada vam arribar els 919,23€