La investigació del càncer infantil - Xocolatada Solidaria

La investigació del càncer infantil

 

La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer es centren en el càncer d’adults.

El càncer infantil pràcticament no s’investiga per que:

  • Es dóna 1 cas en nens per cada 200 casos en adults,
  • La seva investigació no és rentable.

L’ Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil amb un equip de 35 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de donacions privades d’entitats, empreses i persones solidàries que ho fan possible.

El grup d’investigació del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu

El laboratori d’investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu ofereix les millors tècniques de diagnòstic molecular i de pronòstic de la malaltia, al mateix temps que treballa en el desenvolupament de noves teràpies més efectives, menys agressives i més personalitzades per als nens i nenes que pateixen càncer.

Els projectes de recerca que es duen a terme al laboratori, tenen com a objectiu donar resposta a les preguntes que es plantegen els oncòlegs quan tracten als nens que pateixen aquestes malalties. És el que es coneix com investigació translacional, centrada en traslladar els avenços científics al pacient el més aviat possible.

Projectes específics:

Les línies d’investigació específiques es centren en aquells tumors sòlids o leucèmies que tenen pitjor pronòstic de curació o per als quals els oncòlegs encara tenen un gran desconeixement, que fa que no puguin curar a la majoria dels pacients.

Projectes transversals:

Una part molt important de l’activitat del laboratori està centrada en projectes transversals orientats a millorar el diagnòstic i pronòstic de tots els pacients, així com a desenvolupar tractaments personalitzats de rescat quan els protocols estàndards fracassen, independentment del tipus de càncer que es tracti.

Per a més informació: MEMÒRIA 2018